Zielona czy czarna? Sypka czy w torebkach? Co oznaczają „dwa listki i pączek”? Herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na...
Read moreCzęsto podawany jest w formie czekadełka, czasem do amuse-bouche, jest również jednym z kluczowych składników głównego dania, a nawet deseru....
Read moreOrzeźwiający, słodki i pełen cennych substancji odżywczych – taki jest arbuz, który w przeróżnej postaci stanowi idealny pomysł na smaczne...
Read moreSoki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż...
Read moreNazwa „kuchnia włoska” na przestrzeni lat straciła nieco ze swego prestiżu. Wszystko za sprawą europejskich lokali, których menu bliższe jest...
Read morePierwszego barszczu wcale nie gotowano z buraków. Jak długo goszczą na naszych stołach, z czym nie należy ich łączyć? Dowiedz...
Read moreNieduże, proste w przygotowaniu i pełne najcenniejszych składników odżywczych jajko to obowiązkowy produkt w każdej kuchni. Zdecydowanie największą precyzją trzeba...
Read moreHerbata obecnie przeżywa swój renesans. W wielu restauracjach nie jest już podawana w prostej filiżance, bez żadnych dodatków. Obecnie, ten...
Read moreDo znudzenia powtarzane przez dietetyków zdanie o tym, że najważniejszy w ciągu dnia jest pierwszy posiłek, zna chyba każdy z...
Read moreZbilansowane odżywianie nie polega jedynie na dostarczeniu organizmowi odpowiedniej ilości posiłków, ale również ich właściwym przyrządzeniu, tak aby produkty poddawane...
Read more© X-MAG – Magazyn Aktywnych